top of page

Samuel Tamarit Otero

violist

De Spaans - Nederlandse violist Samuel Tamarit Otero begon met zijn eerste muzieklessen op 5 jaar leeftijd. Hij studeerde viool aan het Conservatorium van Amsterdam met Kees Koelmans en daarna zijn Master studies met Chris Duindam in Tilburg / Maastricht. 

​

Hij kreeg de kans om masterclasses te volgen bij Gordan Nikolic, David Ballesteros, Olga Vilkormiskaya, Jennifer Moreau, o.a. Samuel is tweede concertmeester van Het Promenade Orkest en Noordpool Orkest, en speel vast bij de eerste viool groep van Sinfonia Rotterdam. Hij heeft ook gespeeld bij het Nederlands Philharmonisch Orkest, Noord Nederlands Orkest, Magogo kamerorkest, Guatemala Nationale Symfonie Orkest, Nederlands Jeugd Orkest, Spaanse Nationale Jeugd Orkest, EUYO.

​​

Samuel bespeel een Boussu viool gebouwd in de18de eeuw hem ter beschikking gesteld door het Nationale Muziekinstrumenten Fonds van Nederland.

​

Het instrument

Sinds februari 2009 bespeel ik met heel veel voldoening een viool van J.B. Boussu. Sinds dit instrument op mij pad kwam heeft de viool de ruimte aan mij gegeven om te kunnen groeien als violist en musicus.

​

Mijn eerste contact met het NMF was in 2007. Toen leerde ik het NMF kennen via mijn toenmalige viooldocent Kees Koelmans (ook een NMF-musicus). Een paar maanden na de aanvraag kreeg ik te horen van Frits Schutte dat ik één van de violen van het collectief mocht bespelen. Toen ik de eerste klanken van de viool van Joseph Hel hoorde werd ik helemaal enthousiast. Na ongeveer anderhalf jaar moest ik dat instrument inleveren – De viool was geen eigendom van het NMF.

​

Vier maanden voor mijn eindexamen kreeg ik in mijn handen deze Boussu viool. Toch was er een klik meteen tussen instrument en speler. In deze relatie met de Boussu viool - die al meer dan 10 jaar duurt – heeft het instrument altijd zeer plezierige muzikale momenten gegeven. De grote paletten aan klank en kleur die de viool beschikt heeft mij de kans om te blijven ontwikkelen. Ongeacht of ik een solo partij speel als concertmeester of ik binnen een vioolgroep speel, de kwaliteit van de Boussu levert een geweldig ervaring voor de luisteraar. 

​

Sinds ik afgestudeerd ben heb ik in verschillende beroepsorkesten en kamermuziekensembles gewerkt. Zonder dit instrument had ik zeker niet de mogelijkheid om mijzelf tot een hoog niveau te brengen. De Boussu wordt gespeeld op de grote en kleine podia en in alle regio's van Nederland. In de laatste jaren was het instrument te horen op TV (live) opnames zowel met klassieke als met lichte muziek concerten.

  • YouTube
  • Facebook

©2021 Samuel Tamarit Otero

bottom of page